Syyskokous 16-18.11.2001 Jyväskylässä ja Tikkakoskella

16.11. perjantaina ohjelman aloitti Reijo Lamberg kertomalla lentoturvallisuushallinnon ajankohtaisista asioista mm. että Suomi on saanut JAA:n hyväksynnän täysjäseneksi LIST-komitean tarkastuksen jälkeen. Nyt siis suomalaiset JAR-lupakirjat ja kelpoisuustodistukset ovat voimassa normaalisti koko JAA-valtioiden alueella.

Kari Antilan kertoi seuraavaksi tapausselostusten valossa lupakirjakelpoisuuksien arvioinnista siviililentotoiminnan osalta. Päivän ohjelman lopuksi kuulimmeMikko Suomisen ja Kimmo Vännin terveiset painottomuuslennolta.Lauantaipäivän ohjelma oli kokonaan Ilmavoimien järjestämä. Pentti Kuronen kertoi Ilmavoimien tutkimus- ja kehittämistoiminnasta. Sen jälkeen kuulimme optikko Petri Aaltiolta aiheesta Sotilasilmailu ja näkö. Jari Latvalan ja Jarmo Skytän aiheena seurasi sitten Sotilasilmailu ja astma. Lounaan jälkeen kokousväki tutustui Ilmavoimien Viestikouluun ja Keski-Suomen Ilmailumuseoon.

Ilmailumuseoon tutustumassa erinomaisen oppaan avullaIllan päätteeksi oli sauna upseerikerholla ja lopuksi SILY tarjosi osanottajille illallisen, jota ennen saimme kuulla erittäin mielenkiintoisen esityksen Saksan ilmavoimien osuudesta jatkosodan loppuvaiheen puolustustaisteluissa.


Stuka


Illallista odotellessa

Sunnuntaina 18.11. jatkettiin hotelli Priimuksessa lentoturvallisuushallinnon ajankohtaisilla asioilla. Kuulimme mm. JAR-FCL 3:een tulossa olevista lääketieteellisiä kelpoisuusvaatimuksia koskevista muutoksista, ennen kaikkea näkövaatimuksiin. Sen jälkeen kuuntelimme kaksi asiantuntijaluentoa ennen SILY:n syyskokousta, joka pidettiin kello 12 alkaen.


Lamberg ja Kartano


Skyttä ja Kuronen

Kokouksessa muistutettiin mm. siitä, että vuonna 2003 on Suomen vuoro isännöidä NAMA:n (Nordic Aeromedical Association) kokousta. Seuraava yhdistyksen kokous eli kevätkokous, joka pidetään aina Helsingin seudulla, päätettiin pitää 15-16.3.2002 ja ensi vuoden syyskokous vielä avoinna olevassa paikassa 9-10.11.2002. Kokouksessa keskusteltiin myös kotimaan apurahojen käytöstä mahdollisesti jäsenten SILY:n kokousmatkojen osittaiseen korvaamiseen.